Fiske i Vansbro Kommun

Vansbro Kommun är rikt på fiskevatten och det finns tillgängligt för alla, ung som gammal, nybörjare som erfaren. Om ni inte känner för att åka iväg och fiska kan ni stå längs strandkanten eller på vår brygga. I Västerdalälven finns det rikligt med fin och stor Gädda och Abborre. Att fiska efter abborre och gädda lämpar sig för alla, stora som små, oavsett vilka förkunskaper om fiske ni har.

För den äventyrslystna, finns mängder med sjöar och tjänar att fiska i inom en två (2) mils radie från Campingen. Varför inte testa lyckan i Busjön, där ni bland annat kan hitta Sik och Lake? Eller Gänsen, som är hem till bland annat Gädda, Laxöring, Sik och Abborre.

Detta är en utmärkt aktivitet för hela familjen. Runt om i kommunen finns också möjligheterna till handikappanpassat fiske. Cirka 14 kilometer från campingen ligger Bytjärn, som är väl anpassad för rörelsehindrade. Vid Bytjärn finns en flytbrygga, som det går att ta sig ut på med rullstol, och även en handikappanpassad toalett. Parkeringsmöjligheterna vid tjärnen är också bra.

Aktivitetsinformation

Pris
Dag………..100 kr
Vecka……..200 kr
Årskort…..400 kr
Karta………50 kr

Ungdomar (under 16 år) fiskar gratis.

Bra att veta
Tag med egen fiskeutrustning. Ett tips är även att ta med kläder och skydd mot myggor och insekter.

Bokning
Denna aktivitet behöver inte bokas. Kom bara in till oss i receptionen, eller ring oss om receptionen är obemannad, så hjälper vi dig med fiskekort, karta och tips inför fisketuren.